klanten waarderen ons met een 9.3
5/5

4K Ultra HD bewakingscamera Wel of niet?

Nu flatscreen 4K  tv’s inmiddels gemeengoed zijn, begint nu ook het doorbreken van de 4k Ultra HD bewakingscamera. Maar heeft de gemiddelde gebruiker wel 4K bewaking nodig? Het grote voordeel is dat een 4k Ultra HD bewakingscamera veel meer details geeft en een veel grotere resolutie van 3840×2160 pixels heeft. Maar moet u nu direct naar 4K videobewaking gaan of is een 4MP camera ook voldoende? In deze 4K blog gaan we daar verder op in en geven wij u belangrijke info.

4K ULTRA HD VIDEOBEWAKING WEL OF NIET ?

We gaan in op de volgende onderwerpen

 • De 4k Ultra HD bewakingscamera
 • 4k Ultra HD bewakingscamera
 • Kom tot de juiste keuze…
 • Prijs bepaalt keuze van de klant
 • Een set van €200 is aantrekkelijk.
 • 4k Ultra HD TV is leuk
 • Nadelen 4K.
 • Voordelen 4K
 • Conclusie 4k Ultra HD videobewaking
 • 4k alternatief

De 4k Ultra HD bewakingscamera

We willen steeds beter en meer, logisch dat we na FULL HD (1920 x 1080) nu 4k Ultra HD zien opkomen. Bovendien zijn de prijzen aantrekkelijker geworden en dat is weer terug te zien in de belangstelling naar 4K videobewaking.  Laten we eerst eens naar de voordelen van 4K videobewaking kijken.

Wat zijn de voordelen van 4k Ultra HD?
Ultra HD wordt ook wel 4K genoemd. FULL HD is scherp, maar 4K Ultra HD gaat nog verder en is dus heel scherp. Daarom heeft Ultra HD een resolutie van 3840 x 2160 pixels en dat  is gelijk aan vier FULL HD-tv’s bij elkaar. De hogere pixeldichtheid (pixels per inch scherm) zorgt voor een scherper beeld. Vooral als u achteraf digitaal wilt inzoomen. Een enorm voordeel voor uw bewaking.

Hoeveel MP is nou 4K ?

4K staat gelijk aan 8MP oftewel 8 Mega Pixel. Is elke 8MP camera dan ook het beste in beeldkwaliteit? Daar gaan we verderop meer info over geven. Lees daarom even verder.

Verschillen in cctv…

4K Ultra HD bewakingscamera
Verschil in bewakingscamerabeelden. Van gewoon tot Ultra HD

4k Ultra HD bewakingscamera kopen

De bewakingscamera markt is enorm aan het veranderen. Ten eerste zien we dat in de laatste 2 jaar er meer is  veranderd dan in de 10 jaar ervoor. Ten tweede zijn er interessante nieuwe technieken aan toegevoegd zoals kleuren nachtzicht en intelligente ai (artificial Intelligence) recorders.   Maar is dit nou zo interessant? Gaat u wellicht een 4K Ultra HD bewakingscamera systeem aanschaffen?

Prijs bepaalt keuze van de klant

Als er particulier of binnen een bedrijf voor een bewakingscamera systeem wordt gekozen, gaat men als eerste een installateur bellen of het internet op. Een bewuste klant gaat kijken en vergelijken op internet. Waarschijnlijk bent u hier ook zo gekomen en zoekt u een goede  camera set of perfect nachtzicht.
Lees ook de blog “de beste bewakingscamera welke is dat”? Uiteindelijk wordt er toch vaak op prijs geselecteerd en dan wordt er onvoldoende gekeken naar wat men koopt en dat is een gemiste kans. De meest waardevolle tip die ik kan geven is om een camerasysteem te nemen van een van de officiële cctv fabrikanten zoals bijvoorbeeld; Dahua of anders Hikvision. Deze hebben de meeste recente ontwikkelingen aan boord.

Heb ik 4K video bewaking nodig?

4K bewaking

Allereerst een kleine uitleg over beeldkwaliteit. 2 en 4MP is op dit moment het meest gangbaar en betekend 2 of 4 Miljoen pixels. Dus uw bewakingscamera maakt een opname van 2 of 4 miljoen pixels. Aangezien bewegend beeld uit meerdere opnames bestaat, doet de camera dit meerdere keer per seconde. Een 4K camera maakt een opname van maar liefst 8 miljoen pixels. Maar pixels is niet het belangrijkste. Naast pixels is de lens en beeldverwerking minstens even belangrijk.

Dahua en Hikvision zijn echte cctv fabrikanten en hebben door jarenlange research hun apparatuur dik in orde. Maar heeft u nu 4K videobewaking nodig?  4K is prachtig maar misschien is het wel niet nodig? Voor algemene bewaking is een merk 4MP set in de meeste gevallen al ruim voldoende en ook voordeliger.  Helemaal als u gaat opwaarderen vanaf een ouder camera systeem.  Daarom is vaak een 4MP of 5MP systeem een erg goed alternatief. Daarnaast is het verschil tussen 5MP en 8MP minder spectaculair als van 2MP naar 5MP. 

Belangrijk om te weten

Er zijn veel camera systemen op de markt. Sommige goedkopere (merkloze) systemen claimen 8MP maar in de praktijk maken ze dat helaas vaak niet waar.
Daarom is de lens kwaliteit, software, regelmatige updates en ondersteuning net zo belangrijk. Kies daarom altijd voor een originele merk bewakingscamera.

Een camera set van €200 is aantrekkelijk.

We zien vaak dat camerabewaking een sluitpost is. Daarom wordt er vaak op basis van prijs een camera systeem aangeschaft. Daarnaast kennen we allemaal ook de “Opsporing verzocht” beelden. Gelukkig gaat de techniek verder en zien we dat 4K steeds betaalbaarder wordt. Zoekt u een mooi betaalbaar 4K systeem? Kijk dan eens hier.

4k Ultra HD TV met intelligentie. Handmatig zoeken is verleden tijd.

4K videobewaking

Intelligente 4K recorder. Deze zit nu in al onze HDCVI sets.

Een 4K Ultra HD televisie is prachtig. Echter een 4K televisie is dan ook een andere aankoop dan een bewakingscamera-systeem. Vaak staan prijs, wifi en nachtzicht altijd bovenaan de wensenlijst. resolutie en dus 4K  komt vaak later. Ik hoor ook wel eens dat het allemaal niet zo gedetailleerd hoeft, zolang er maar op een telefoon of tablet gekeken kan worden. Pas als de beelden na een incident nodig zijn blijkt dat een andere investering toch beter was geweest!

Nadelen 4k Ultra HD bewaking.

Er is meer beeldinformatie, maar die moet ook verwerkt worden. Opslag en netwerk moeten hierop berekend zijn en de processor in de camera moet sterker worden. Gelukkig is dat met de huidige techniek geen belemmering meer. Er is ook een nieuwe compressie techniek (H265) dat ervoor zorgt dat er gelukkig data bespaard wordt zonder kwaliteitsverlies.

4K IP set Dahua

Intelligente complete WizSense 4K set met vandaalbestendige 4K camera’s

Onze 4K bewakingscamera apparatuur maakt dus gebruik van nieuwe opslag en zorgt ervoor dat uw netwerk niet belast wordt. De 4K sets vormen bijvoorbeeld hun eigen netwerk. 4k Wifi oplossingen zullen echter nog wel op zich laten wachten.

Voordelen 4k Ultra HD bewaking.

 • Hoge beeldkwaliteit
 • Minder camera’s nodig
 • Achteraf mogelijkheid om digitaal in te zoomen

Conclusie 4k Ultra HD videobewaking

De diverse camera systemen zijn vaak onbekend. Hopelijk helpt deze en mijn andere blog(s) u aan meer info. Selecteer aub niet op prijs, maar selecteer aub op een camerasysteem. Als u graag het nieuwste en allerbeste bewakingscamera systeem wilt dan is Dahua 4K Ultra HD videobewaking zeker iets voor u. De prijzen icm de nieuwste techniek zijn nu heel interessant. Daarnaast is de ondersteuning van Dahua 4K een van de beste. U heeft sowieso 3 jaar garantie en de apparatuur is voor de Benelux met Nederlands menu.

HDCVI 4k en IP 4k zijn beide zeer goede systemen. Kies wel altijd voor een merk systeem, al is het alleen al voor de software updates voor in de toekomst. Is uw budget wat kleiner en hoeft u niet de nerven in het hout te kunnen zien? dan is een HDCVI of IP systeem zeker een goede keuze. Een HDCVI of IP set is FULL HD en heeft geweldig beeld.

4K is super scherp en gedetailleerd. 4K videobewaking is zeker weer een stap verder bewakingscamera land. Is het voor u thuis of voor uw onderneming geschikt?
Ja absoluut maar hdcvi 2MP en IP 2MP is dat ook. Een merk 2MP camera systeem geeft echt goed beeld! Zowel overdag en snachts dankzij Starlight.

Kijken we naar de Dahua 4K set, dan is een doe-het-zelf installatie kinderlijk simpel en heeft u 4K beeld waarmee u veel bewondering zult krijgen. Ook hier zien wij dat de nieuwste technieken zijn toegepast zoals kleuren nachtzicht en intelligente detectie zonder dat u valse meldingen ontvangt. Dahua HDCVI 4K loopt hierin voorop.

Voordelen 4k Ultra HD videobewaking

Er zijn genoeg voordelen, maar het meest belangrijke vind ik dat je met een enkele 4K HD bewakingscamera, meerdere camera’s uitsluit. De resolutie is zo hoog dat het beeld behoorlijk achteraf digitaal ingezoomd kan worden. Op deze manier zou je meerdere camera’s kunnen vervangen door 1 Ultra HD bewakingscamera. Dit kan voor velen interessant zijn.

Nieuwste 4K camera opties

Naast intelligente detectie, die valse detectie nagenoeg uitsluit, en Starlight kleuren nachtzicht. Heeft Dahua recent een nieuwe stap gezet in 4K videobewaking. Allereerst ligt Dahua met intelligentie en kleuren nachtzicht al voorop de concurrentie, maar met de nieuwe FULL Color 4K camera is er een nieuwe top 4K camera op de markt verschenen. Dankzij dubbele lenzen, is er een unieke 4K camera ontwikkeld die in de slechtste lichtcondities nog kleurenbeeld kan geven. Het betreft onderstaande FULL COLOR 2.0 4K camera met uitzonderlijk hoge prestaties! Ter introductie is deze scherp geprijsd! Deze 4K bewakingscamera met de nieuwste opties is zeker het bekijken waard!

4k alternatief

Een mooi alternatief is een 4K recorder met 4MP of 5MP camera’s te nemen. U bent dan op de toekomst voorbereid en de 4MP camera is qua prijs zeer gunstig en heeft prachtig beeld. De stap van 0,2MP naar 5MP is enorm zichtbaar. Die van 5MP naar 8MP veel minder omdat de kwaliteit bij 5MP al zo hoog ligt. Wellicht een handige tip dus als u een zeer goed systeem wilt tegen de scherpste prijs die tevens op de toekomst is voorbereid.

Engels artikel over 4K UltraHD cctv

U kan, als u wilt, hieronder onze 4k Ultra HD set bekijken.
MEER INFO

Wij verkopen origineel Dahua via Dahua nederland. 365cam is officieel Dahua partner. Dit artikel is op 31 Oktober 2022 bijgewerkt.

Laat een reactie achter