klanten waarderen ons met een 9.3
5/5

auto bewakingscamera

Auto bewakingscamera. Uw auto voor de deur bewaken…

Vernieling aan auto voorkomen… Het aantal vernieling aan auto’s neemt toe, maar ook auto inbraak. Waarschijnlijk bent u recent ook slachtoffer geworden van vandalisme aan uw auto, anders had u niet deze blog gevonden. Regelmatig nemen mensen contact op met ons bedrijf omdat hun auto beschadigd wordt. Inbraak en vandalisme aan voertuigen is niet meer een probleem van de grote steden. Het lijkt juist of het probleem zich verplaatst. Vooral vernielingen aan auto’s nemen toe.

Ongeveer 80 procent van vandalisme aan privé-eigendom, zoals vernielingen aan je auto, melden slachtoffers niet bij de politie

(bron:https://www.cbs.nl)

Hoe voorkom je vandalisme of inbraak aan je auto?

Inmiddels hebben we al een aantal mensen in Nederland geholpen hun auto te bewaken met een auto bewakingscamera. Vandaar om maar eens aandacht te besteden aan de auto bewakingscamera. De meeste auto vernielingen en inbraken gebeuren ‘nachts. Het slaapt al beter als een bewakingscamera voor u het werk doet. Met een camera heeft u bewijs in handen. Het is ook mogelijk een bericht op uw telefoon te krijgen als er iets gebeurd. Uw auto is toch een kostbaar bezit, dat verdient toch een stukje verzorging?

Auto beveiligen met dashboard camera.

Is auto vandalisme, oftewel het bekrassen en beschadigen van mijn auto vast te leggen met een Dashboard camera? Het is mogelijk maar nog beter is om de auto van buiten af te bewaken. Maar dan moet de auto wel op vaste plekken staan enhet liefs in de buurt van de camera.

Wat voor camera heb ik nodig om mijn auto te bewaken?

Inmiddels hebben wij hier al wat ervaring in gekregen. Menig particulier hebben we al voorzien van een bewakingscamera. In de jaren dat we bewakingscamera’s verkopen, zien we de vraag hierin toenemen. We hebben ook een oplossing voor in de auto maar daar straks meer over.

Een buiten bewakingscamera is het best om uw auto te bewaken.

Verder moet de bewakingscamera goed nachtzicht hebben. De Dahua PTZ is uitermate geschikt hiervoor. De camera ziet vooral snachts erg goed en u kunt dmv presets de camera op uw auto richten! Let wel uw auto moet in de buurt geparkeerd staan.

Bestuurbare Starlight bewakingscamera

Bestuurbare camera met presets. Kleuren nachtzicht mogelijk bij weinig licht.

U auto staat op meerdere vaste plekken? Met een druk op de knop vanaf uw telefoon draait en zoomt de camera naar 1 van de vooraf ingestelde parkeerplekken. Maar ook een set is handig, u heeft dan meer opslag capaciteit!!

auto bewakingscamera

Klik afbeelding om naar de camera te gaan Kunt u geen bewakingscamera aan de gevel monteren? Geen nood, deze camera kan als een van de weinige ook achter het raam. Voorwaarde is wel dat er straatverlichting aanwezig moet zijn.

NACHTZICHT-PTZ

Wij vinden onze bestuurbare camera geschikt als auto bewakingscamera. Uiteraard kunt u ook een andere camera nemen. Stel dat uw auto altijd op dezelfde plek staat dan kunt u met een vaste camera uit de voeten. Let wel op dat de auto bij bewaking vanachter het raam, in het licht staat! Straatlantaarn verlichting is meestal voldoende.

Achter het raam kan de infrarode verlichting dus NIET worden gebruikt. Daarom zijn de meeste camera’s ongeschikt. De meeste Dahua camera’s kunnen dat echter wel omdat het infrarood uitgeschakeld kan worden. Zorg er wel voor dat het een “starlight” uitvoering is.

auto-bewakingscamera

De camera achter het raam opstelling

Een ander idee is deze Dahua 2MP cube camera. Deze camera is klein. U zet hem achter het raam en doet vervolgens via het menu de IR en signaal verlichting uit.

vakantie woning bewaken

Een compacte camera die met voeding en voet geleverd wordt. Camera kan makkelijk achter het raam geplaatst worden. Daarnaast heeft de camera een pir detector.

Omdat de Dahua erg lichtgevoelig is, kan hij nu naar buiten filmen. Zorg er wel voor dat het binnen donker is anders gaat het glas spiegelen. Plus er moet buiten wel lantaarn verlichting zijn. Als de auto in volledige duisternis staat, gaat deze oplossing helaas niet werken.

Tip: De eerder in dit artikel genoemde ptz camera kan u ook achter het raam plaatsen.

ONZE BESTUURBARE BUITEN CAMERA

goedkope auto bewakingscamera

Misschien wist u het al, maar bezuinig aub niet op een bewakingscamera. U kunt makkelijk op internet een goedkope bewakingscamera voor uw auto vinden. Maar levert zo een goedkope camera het beeld wat u nodig heeft? Wij denken van niet. U heeft gauw €1000.- of meer aan schade aan uw auto. Waarom dan niet wat meer uitgeven aan een goede camera? U kunt natuurlijk wel een goedkope bewakingscamera voor uw auto kopen als deze bedoeld is om af te schrikken. Een camera werkt altijd preventief, zelfs een goedkope.

anti vandalisme tips voor uw auto

  • Parkeer als het even kan uw auto in een garage.
  • Zet uw auto liever niet op een doorgaande weg waar uitgaanspubliek op de terugweg langsloopt. Uw auto heeft zo een kras te pakken.
  • Is binnen parkeren niet mogelijk? Zet uw auto dan op een goed verlichte plek.
  • Klap uw buitenspiegels in.
  • Gebruik een alarmsysteem om uw auto te beveiligen.
  • Bewaak uw auto met een bewakingscamera

(bron politie)

Nieuwe ontwikkeling auto bewakingscamera

Inmiddels is er nieuwe apparatuur ontwikkeld en die kan heel interessant voor u zijn. Dahua heeft een professionele bewakingscamera systeem voor mobiele toepassingen op de markt gebracht. Vanaf nu kunnen wij die ook leveren. Inbouw in auto’s doen wij niet, dus het is echt om zelf te installeren. (enige technische kennis is wel vereist)

bewakingscamera systeem auto

Het is een volwaardige mobiele recorder die met 3G/4G verbinding maakt. Er kunnen 4 ip camera’s op worden aangesloten via PoE (1080P Full HD realtime video) De beelden worden opgeslagen en kunnen “live” bekeken worden. De recorder ondersteund GPS voor locatie tracking. o.a geschikt voor: Stadsbus, school bus, taxi, politie auto, Personen auto, trein en vrachtauto

De prijs van deze mobiele recorder is €1239 excl btw.

Wij hebben dit artikel geschreven naar aanleiding van onze ervaringen. Heeft u nog op of aanmerkingen, dan horen wij die graag. (bijgewerkt op19 november 2021)

Tags: auto bewakingscamera, dashboard camera, auto beveiliging, auto beveiligen met camera, auto vandalisme, bekrassen auto voorkomen.

Laat een reactie achter