klanten waarderen ons met een 9.3
5/5
Beste bewakingscamera App

Beste bewakingscamera App

Beste bewakingscamera App

 • Inleiding bewakingscamera app
 • Gratis app voor uw bewakingcamera of camera set
 • Voordelen van een goede camera app
 • Conclusie beste bewakingscamera app

Inleiding beste camera App

Het is best lastig om in het grote aanbod van bewakingscamera’s een passend systeem te vinden, maar heeft u nagedacht of de App die erbij zit ook de beste bewakingscamera App is voor uw Iphone of Android toestel? Er zijn namelijk veel camera Apps te vinden, maar er zijn ook grote verschillen. Daarom gaan we het eens in deze blog het hebben over misschien wel de belangrijkste functie, namelijk de bewakingscamera App. Wat is een goede bewakingscamera app, wat kan u ermee en waar moet deze aan voldoen? U leest belangrijke informatie over de camera app hier.

Gratis beste bewakingscamera App

Het belangrijkste en door klanten meest gewaardeerde onderdeel is de telefoon app. Een camera is leuk maar het valt of staat met de meegeleverde app. Logisch want met een goede app kunt u overal gealarmeerd worden en “live” de beelden bekijken. Daarom snel hier wat meer informatie over de camera app. Echter enige oplettendheid is geboden omdat veel fabrikanten bij de camera of recorder een algemene app leveren. Een goed voorbeeld is FreeIP die bij veel Chinese setjes wordt geleverd. Op zich niks mis mee, maar voor de langere termijn kan het echt wel een ding zijn. Vooral qua ondersteuning en regelmatige updates. Daarnaast is het een app die voor alle systemen moet werken en dat kan soms ook een probleem zijn. 1 oplossing voor meerdere systemen is nooit de beste app. Dergelijke apps doen alles maar een beetje. Bovendien kunnen sommige functies dan niet of slechts gedeeltelijk werken. Daarom bent u beter af met een app van dezelfde fabrikant. Zoals bijvoorbeeld bij Axis, Hikvision en natuurlijk Dahua.

Algemene “universele apps” ondersteunen vaak niet de speciale functies van een camera of recorder.

De meeste bewakingscamera apps zijn gratis maar er zijn verschillen zoals;

 • Instelmogelijkheden.
 • Wel of geen reclames.
 • Ondersteuning van meerdere merken
 • Nederlandse taal instelling
 • Gebruiksvriendelijkheid

Sommige gratis apps hebben ook weer vervelende reclames, die dan wel weer tegen betaling kunnen worden verwijderd. Omdat deze apps door andere zijn ontwikkeld moet er natuurlijk geld verdiend worden. Persoonlijk vind ik dat maar niks. Een app moet gewoon bij je aankoop zitten en een goede ondersteuning bieden. Maar het grootse probleem is wel de veiligheid. Vaak moeten er bij universele apps poorten in de router worden open gezet. Dat is echt onveilig. Daarom zult u dat bij echte cctv fabrikanten niet snel aantreffen.

Voordelen bijpassende Dahua app

Omdat een bijpassende app door dezelfde fabrikant wordt ontwikkeld, zijn vervolgens alle functies ondersteund. Even een kleine greep uit de meest belangrijke functies;

 • Live meekijken
 • Terugkijken van opnames via de ingebouwde kalender
 • Gratis melding bij onraad
 • Diverse gebruikers aanmaken met ieder hun eigen toegang tot functies of restricties
 • Regelmatige updates (belangrijk!)
 • Eventuele besturing van camera’s
 • Detectie ondersteuning (ook intelligent)
 • Eventueel heen en weer spreken
 • Het maken van directe opnames op de telefoon.
 • Nederlandse taal is ondersteunt
 • Instel mogelijkheden voor de bewakingscamera en of recorder
 • 100% compatibel met de camera en of recorder

Conclusie beste bewakingscamera App

IP cam viewer
Dahua app menu

Dahua heeft als een van de grootste fabrikanten op het gebied van bewakingscamera apparatuur een goede en doordachte app, die makkelijk te bedienen is. Koppeling en regelmatig onderhoud is een van de sterkste punten. Daarnaast wordt de App regelmatig bijgewerkt en is de verbinding beveiligd. Ook zijn alle functies zijn dan volledig ondersteund. Naast de app is er ook volledige pc beheer software voor handen. (gratis)

Behalve dat bijvoorbeeld Dahua, Hikvision, Axis en Samsung goede Apps hebben, zijn er nog een aantal gratis apps die voor elke camera gebruikt kunnen worden. Een daarvan is IP cam viewer. Niet alle functies worden ondersteund, maar hij is zeker het vermelden waard. Voor mensen die ergens ooit een camera hebben aangeschaft en nu een vervangende app nodig hebben, is deze app zeker een uitkomst.

Vervangende gratis camera app.

Gratis app voor cctv camera's
IP cam Viewer is een universele gratis App die voor bijna elke bewakingscamera gebruikt kan worden. Daarom heeft de app zelfs een aantal merken voorgeprogrammeerd. (ongeveer 1100 apparaten!) Dahua staat er ook in met verschillende types. Het is echt een fijne gratis bewakingscamera App, die voor IP camera’s en bewakingscamera recorders werkt. Zowel de “lite” versie voldoet prima, maar wilt  u iets meer functies, dan is de pro versie een goede keuze (wel betaald). Tevens heeft u dan met de pro versie geen reclames. (betaalde versie)

Tip: Maak 2 accounts aan. 1 voor uw wifi netwerk en 1 voor als u buitenshuis bent. Heeft u vragen over deze tekst of over de Dahua app? Dan kan u ons mailen. Bent u geïnteresseerd naar een mooie Dahua bewakingscamera systeem met Dahua app?
Klik dan hier om onze Dahua set te bekijken.
Of hier om onze Dahua IP camera te bekijken.

Update mbt onze app blog

(Vanwege de vele vragen die ons bereiken mbt de Dahua en Hikvision app.)

Dahua camera’s die niet voor de Europese markt zijn en niet via erkende Dahua reseller webshops zijn aangeschaft hebben weer hun eigen software en app. U kunt deze dus niet updaten via de officiële Dahua site. Dit verhaal geldt ook vaak voor Hikvision. U kunt dan het beste contact opnemen bij de degene bij wie u het heeft aangeschaft. Zij moeten u dan verder helpen! Heeft u ooit een camera systeem via een buitenlandse webshop gekocht dan kunt u als nood oplossing de IP Cam Viewer app toepassen. Wij geven alleen Dahua ondersteuning aan onze eigen klanten met onze originele Dahua apparatuur.

Recent heeft Dahua de DMSS app uitgebracht. Deze DMSS app is voor de nieuwe maar ook oudere Dahua apparatuur geschikt. Naast de DMSS app is er ook de IMOU app. Voordeel is dat u ze naast elkaar kunt toepassen op uw telefoon. De IMOU app heeft ook cloud ondersteuning.

Deze blog met meer informatie over de camera app is bijgewerkt op 21-06-2022. Wij houden onze informatie altijd actueel.

Laat een reactie achter