klanten waarderen ons met een 9.3
5/5
bullet camera installtie

Bewakingscamera installateur. Hoe werkt het?

Bewakingscamera installateur. Hoe gaat deze te werk?

U wilt graag een bewakingscamera installatie. Welke stappen moet u nemen en wat is een goed advies? Hoe weet u dat u een goede installatie krijgt met een goede service? Hoe weet u dat u een systeem krijgt met de nieuwste technieken en niet een verouderd systeem ? Lees snel verder….

Webwinkel met installatie en hoe het niet moet

Wij vertellen in deze blog waar u op moet letten en hoe een bewakingscamera installatie niet moet. Met deze informatie bent u straks verzekerd van een goede camera installatie.

Voorbeelden bewakingscamera installateur

Eerst even wat voorbeelden mbt camera installatie in Nederland. Want bij camera installatie zijn er ook verschillen. Goedkoop is vaak duurkoop en er kan genoeg mis gaan. Daarnaast zijn er ook genoeg minder getalenteerde, die als bewakingscamera installateur, ook graag een graantje meepikken.

Lage installatie prijs op internet? Let aub goed op!

Tijdsdruk? Lage prijs? Winst maken? U hoeft geen raket geleerde te zijn om te weten dat een installatie die er bij de voordeur snel wordt ingerold niet de beste is. Alleen hoe weet u dat van te voren? Niemand werkt gratis, dus als u een mooie camera pakket ziet, bedenk dan dan dat een installateur al gauw €50 to €60 per uur aan arbeidsloon kost. (exclusief materiaal en voorrijkosten). Daarnaast is een 4 camera installatie al snel een half dagdeel werk voor 2 monteurs. Rekent u maar even uit…

Prutswerk. Draad en connector zijn niet weggewerkt en staan bloot aan weer en wind.

Zo kwamen wij in in ooit bij een bedrijfspand in Culemborg. De eigenaar wilde een nieuwe installatie omdat het camerasysteem verouderd was, maar ook omdat het nooit echt goed gewerkt had. De bewakingscamera installateur trof een installatie aan waarvan het al bijzonder was dat deze uberhaubt nog functioneerde. Electra doosjes waarin de video verbinding met simpele klemmetjes waren gerealiseerd. (Ter info: videoverbindingen moeten altijd met de juiste connectoren verbonden worden.)

gegarandeerd klaar voor storingen. Veel tape en kroonsteentjes.
Goedkope camera installatie
Losse draden en weer connectoren blootgesteld aan het Nederlandse klimaat.

Dit zijn helaas bestaande situaties die onze installateur heeft aangetroffen. Video verbindigen die letterlijk aan elkaar geplakt waren en lasdoosjes vol met plakband. Daarnaast had inwerkend vocht al zijn verwoestende werk gedaan. Uiteindelijk zijn de installaties door een erkend bewakingscamera installateur aangepast en waar nodig vernieuwd. Naast het feit dat sommige camera’s verouderd waren , is de beeldkwaliteit er tevens op vooruit gegaan.

Bewakingscamera installatie verschillen

Webshops weten dat klanten gek zijn op een “alles in 1 pakket” en maken daar gretig gebruik van. Aan de andere kant ook niet zo gek want de concurrentie is groot en neemt alleen maar verder toe. Daarom ziet u steeds vaker ‘ complete camera sets inclusief installatie ‘ op internet. Echter vanwege de installatiekosten moeten er wel vaak concessies gedaan worden. Bijvoorbeeld dat een compleet camera pakket inclusief installatie vaak niet de nieuwste apparatuur bevat. Of dat de installtietijd beperkt is.

Voorbeeld:

Camera pakket A

 • 1x merkloze 2MP camera set
 • Inclusief installatie

Vaste pakketprijs : €1650.-

Camera pakket B

 • 1x Dahua 2MP camera set
 • Installatie door erkend installateur

Offerte prijs: €1950

Welke keuze maakt u ? Maak een keuze zoals u zou doen op internet? Welke kiest u dan als eerste? Het meerendeel zal waarschijnlijk voor Camera pakket A kiezen. Echter het prijsverschil komt ergens vandaan. Doet u aub onderzoek wat u krijgt en ga niet op de beste prijs af. Belangrijk is om te vragen wat voor systeem u geleverd krijgt en wat precies de installatie inhoudt! Binnen een uur een 4 camera installatie fatsoenlijk in een woonhuis laten inbouwen is niet reeël. Daarnaast moet een camera systeem nu minstens Starlight kleuren nachtzicht hebben.

Installatie gewoon zelf doen.

Wellicht bent u iets wijzer geworden omtrent camera bewaking en de installatie ervan. Wij verkopen originele Dahua apparatuur die u zelf kunt installeren. Maar waarom doet u het niet zelf. Ten eerste bespaart u dat veel kosten en ten tweede heeft u dan de installatie zoals u dat wilt. Onze sets zijn compleet en daarnaast helpen wij u met de keuze van de juiste kabels, connectoren, muurbeugels etc zodat u zelf een goede installatie kunt samenstellen. Heeft u hulp nodig voor het samenstellen van een eigen camera installatie? Neem dan even contact met ons.

Bewakingscamera installateur
Wij adviseren u graag.
camera installatie woning

De normale gang van zaken bij een camera installatie is als volgt…

 • Aanvraag
 • Advies
 • Bespreken installatie
 • Eventuele begeleiding bij de installatie
 • Nazorg

LEVERING VANUIT DE WEB SHOP

Origineel Dahua met 3 jaar garantie.

De voordelen

 • Laatste techniek
 • Altijd digitale apparatuur t/m 4k
 • 3 jaar garantie op originele Dahua apparatuur

U mag van onze werkwijze gebruik maken, maar u mag ook een andere erkende installateur inschakelen. Het meest belangrijke is dat u nu op de hoogte bent van de misleidende totaal pakketten. Hopelijk hebben wij u een beetje wegwijs gemaakt mbt de installatie. Kijk goed wat u krijgt geleverd. Installatie en apparatuur zijn allebei even belangrijk. Samen maken zij een goede installatie.

Bent u een beetje handig dan kunt u de installatie met onze sets heel goed zelf doen. Onderstaande Dahua 4K sets zijn voorbereid. De sets zijn compleet voor doe het zelf installatie. Daarnaast hebben wij ook onze complete HDCVI sets

Heeft u interesse in onze camera installatie werkwijze?

U mag ons contacten. Twijfelt u nog over een bewakingscamera systeem? dan is het voor u handig om eerst onze andere blog te lezen: Wat is de beste camera?

Dahua camera kopen
Camera keuze hulp

Bewakingscamera installatie offerte?

Wilt u van ons offerte voor een complete bewakingscamera set? Inclusief al het materiaal zodat u direct zelf aan de slag kunt? Mail ons dan even. U krijgt dan zsm een scherpe prijs. Wij verkopen Dahua en Sony camerasystemen.

Deze blog is op 04-04-2022 bijgewerkt.

Laat een reactie achter