Bewakingscamera op batterijen. Wel of niet doen?

bewakingscamera op batterijen

Bewakingscamera op batterijen of accu informatie.

Bij 365cam komen via de mail of telefoon vele vragen binnen. Een veel voorkomende vraag is of wij een draadloze bewakingscamera verkopen die al dan niet op batterijen werkt. Over draadloos heb ik al het een en ander verteld, maar over een bewakingscamera op batterijen niet. Laten wij het daarom eens hebben over de camera op accu of batterijen. Is zoiets het kopen waard?

de bewakingscamera op batterijen of op accu.

U zoekt een snel te installeren bewakingscamera zonder draden en daarom een camera die op een accu of batterij werkt.

Vaak zijn kabels in bestaande woningen lastig aan te leggen of wellicht vindt u dat een opstakel. Een begrijpelijke gedachte, want een draadloze set op accu is snel aangelegd. Daarom gaan we het hier over de voor en nadelen hebben van de bewakingscamera op batterijen oftewel de bewakingscamera op accu.

Inmiddels zijn er een aantal consumenten cameras op de markt die op een accu werken, Is dat een goede koop? Wellicht twijfelt u nog tussen het gemak van een accu bewakingscamera of een professionele camera installatie met kabel. Laten we even eea bekijken.

Er zijn genoeg bewakingscamera winkels en web shops met een groot aanbod. Maak daarom een bewuste keuze.

Noodstroom voor bewakingscamera

Allereerst zijn professionele bewakingscamera’s eigenlijk nooit draadloos of op accu.

Een accu camera is namelijk nooit 100% bedrijfszeker

Een bewakingscamera verbruikt uiteraard stroom. Als voorbeeld… Stel dat we 8 monocel batterijen zouden gebruiken, dan zouden deze na 3 uur volledig leeg zijn.

En dat is alleen de camera. Een recorder verbruikt meer. Nu lijkt het of het energie slurpers zijn, maar dat is niet zo. Alleen voor batterijen is het net teveel. Een bewakingscamera set verbruikt even veel als een kleine gloeilamp. Zouden we draadloos gaan, dan is de batterij nog sneller leeg. Daarom hebben sommige consumenten camera fabrikanten een accu camera op de markt gebracht. Deze gaat langer mee maar is nog steeds niet ideaal. Ook een accu raakt ooit leeg namelijk. Om accu te besparen gebruiken ze vaak ook een truckje. Zoals de camera niet continu te laten opnemen maar alleen bij detectie.

Camera systeem op accu

Vandag de dag vindt u wel een bewakingscamera op batterijen. Dat is bijvoorbeeld de Arlo, de Ring of de Eufy. Het zijn een consumenten camera systemen die snel te installeren zijn. Voor sommige mensen kan dit een oplossing zijn, maar de bedrijfsduur van de oplaadbare accu is altijd beperkt. Houd daar rekening mee. Dat er soms ook een abonnement moet worden afgesloten, vind ik ook minder. Eufy heeft wel cameras waarbij je in eigen beheer kunt opnemen. Maar de opslag capaciteit vinden we wel erg klein. Mede daarom gaat er niets boven een echt bekabeld camerasysteem. In geval van onraad moet u op een camera systeem kunnen vertrouwen. Daarom raad ik draadloos niet aan tenzij het echt niet anders kan. Mocht u dus geen andere mogelijkheid hebben, dan zou u een van deze draadloze accu camera’s kunnen overwegen.

Onderstaande vragen worden vaak gesteld…

EEN DRAADLOZE ACCU CAMERA ALS HET ECHT NIET ANDERS KAN.

Betrouwbaarheid en veiligheid spelen hierin een rol.
  1. Is de camera draadloos?Ja het kan, maar alleen via wifi en niet analoog. met draad is altijd het beste.
  2. Heeft u een Dahua bewakingscamera op batterijen? Helaas…dat is onmogelijk! U zou dan om het uur een nieuwe batterij moeten plaatsen.
  3. Is de dome camera een bestuurbare bewakingscamera? Een vaste dome niet. Een PTZ dome is bestuurbaar.
  4. Kan ik een camera op een auto accu plaatsen? Ja dat is mogelijk.
  5. Camera’s zijn toch camera’s? Helaas…. Alles naar zijn waarde. Een Fiat Panda is ook geen Lexus en toch zijn het allebei auto’s.
  6. Moet ik nog rekening houden met het type camera? Ja. er zijn vele soorten. U vindt een beschrijving bij al onze camera’s
  7. Krijg ik alles in beeld met 1 camera? Meestal is dat lastig. Een tweede of PTZ camera plaatsen is een goede optie

Help, Ik wil een bewakingscamera maar heb geen stroom en internet.

Stel u wilt toch een camera maar er is ter plaatse geen stroom of internet. Wat kunt u dan doen?
Als er geen stroom is, is er waarschijnlijk ook geen licht. Daarom zal u een camera met IR verlichting nodig hebben. Aan een consumenten bewakingscamera op batterijen heeft u dan helemaal niets. Ten eerste heeft u dan een profesionele camera zoals een Dahua nodig en ten tweede een camera die op 12v kan en een sterk infrarood nachtzicht heeft. Daarnaast moet er ook de mogelijkheid zijn om de camera in een mast te hangen.

Wilt u op afstand meekijken en de camera beheren, dan is een Dahua 3G/4G camera een oplossing. Deze camera kan via het mobiele telecom netwerk verbinding maken. U heeft dan wel een sim abonnement nodig.


Een mogelijke oplossing met een auto accu als er geen spanning aanwezig is.
U kunt lokaal opnemen of met een Dahua pro 3G/4G camera werken. (sim kaart nodig) Met een 3G/4G camera maakt u verbinding met mobiel internet.

Wanneer we een auto accu zouden nemen, is het mogelijk een professionele camera (Dahua) in werking te zetten. Ondanks de grotere capaciteit (50ah) zal de accu ooit weer eens moeten worden opgeladen. Het verbruik van de afgebeelde 4G camera is minder dan 9 watt. berekenen we het verbruik volgend de wet van Ohm, dan zouden we de camera bijna 70 uur continu kunnen laten werken. Omdat overdag geen IR nodig is, zal het waarschijnlijk nog wat langer zijn.

Accu bewakingscamera vergelijken


Zoals we zien, zitten er nogal wat haken en ogen aan een accu camera. Wanneer u een tijdelijke bewaking nodig hebt, is het zeker het overwegen waard. Tenslotte is een bewakingscamera op batterijen snel geinstalleerd en ook weer gedeinstalleerd. Echter bij een vaste installatie zou ik altijd voor een professioneel bedraad systeem gaan. De voordelen die u daarvan heeft, zijn meer dan de moeite waard. Daarnaast ontlopende de prijzen elkaar niet veel. Als laatste valt nog op te merken dat het ophangsysteem van een aantal accu bewakingscamera ‘s echt onvoldoende was.

4G bewakingscamera

De Dahua 4G bewakingscamera.

Ideaal wanneer er geen internet voorhanden is.
Een Sim kaart kan in de camera geplaats worden.

Meer weten over draadloos ?

Wilt u meer weten over draadloos? Lees dan ook eens deze blog: De beste bewakingscamera
Deze blog wordt vervolgd…

tags: bewakingscamera op batterijen, accu bewakingscamera, bewakingscamera met accu, bewakingscamera zonder 230v, bewakingscamera draadloos, 3G/4G bewakingscamera


Geef een antwoord