klanten waarderen ons met een 9.3
5/5

FAQ bewakingscamera

FAQ bewakingscamera, OVERIG gestelde vragen mbt bewakingscamera 's

De meeste bewakingscaamera vragen kunt u wel vinden op internet. Daarom gaan we op deze pagina eens in op de meest bezondere vragen. Camera vragen die in de loop van de tijd gesteld zijn door onze klanten. Niet algemene bewakingscamera vragen komen hier aan bod. Bent u er klaar voor?

Kan ik een camera achter het raam plaatsen ?

Niet elke camera kan u zomaar achter het raam plaatsen. Om een camera achter glas te plaatsen moet er aan 2 voorwaarden voldaan worden.

  1. Ten eerste moet het een lichtgevoelige camera zijn zoals bijvoorbeeld onze Dahua starlight camera.
  2. Ten tweede moet er geen IR op zitten of het moet uitschakelbaar zijn. 

Bekijk onze Dahua starlight en FULL COLOR cameras die u eventueel ook achter het raam kan plaatsen. 

Kan ik een camera kabel in de grond leggen ?

FAQ bewakingscamera

Standaard camerakabels, die bijvoorbeeld bij een set geleverd worden, kunnen niet zomaar in de grond. U heeft daar speciale grondkabels voor nodig die dan ook weer duurder zijn. Daarom worden meestal de kabels in een beschermende buis gelegd. Wanneer deze in de grond wordt aangebracht moet u er wel voor zorgen dat er geen water in kan komen.

Kan ik recorder en camera op 2 verschillende locaties met elkaar verbinden ?

Ja u kunt een recorder en een camera op twee verschillende locaties met elkaar koppelen. Dus de recorder hoeft niet op dezelfde plek te staan als waar de camera zich bevindt.  Bijvoorbeeld als u een onderneming heeft en u wilt de opnames op een andere veilige plek hebben. De uitleg gaat voor nu even te ver maar als u 1 of meerdere cameras wilt verbinden met een recorder op een andere locatie, kunt u ons altijd contacten. Enige netwerkkennis is in deze wel vereist.

Mag een lamp in het beeld van de bewakingscamera ?

faq bewakingscamera

Ja een lamp in beeld is geen probleem bij onze Dahua cameras. Deze kunnen dat goed aan. Het enige wat u moet voorkomen is dat een lamp rechtstreeks in de lens schijnt. Dan wordt de camera verblindt. Eigenlijk hetzelfde als met ons oog als iemand met een zaklamp in ons gezicht schijnt. Mag een lamp in het beeld van de bewakingscamera? Het antwoord is dan ja!

Waarom is er zo een groot prijsverschil bij bewakingscamera ?

Zoals alles in het leven zijn er verschillende prijsklassen en kwaliteitsniveaus. Echter het probleem met camerabewaking is dat iedereen het kan en mag verkopen. Claims worden vaak niet waargemaakt en goedkope rommel wordt als waardevol aangeprezen. Wij doen daar bewust niet aan mee. Liever iets goeds en anders niet. Dit werkt namelijk altijd 2 kanten op. Zeker voor de lange termijn. Daarom verkopen wij origineel Dahua producten en bewust geen oem Dahua of andere imitatie.

5/5

FAQ BEWAKINGSCAMERA PAGINA VERVOLG

waarom is een kenteken lezen met een bewakingscamera zo lastig ?

Waarom is een kenteken lezen via een bewakingscamera zo lastig? Allereerst moeten we dan naar het kenteken zelf kijken. Deze heeft 2 eigenschappen die het lastig maken;

faq bewakingscamera
  1. Een kenteken reflecteert
  2. Een auto verplaatst zich vaak snel.

Wanneer men een camera heeft met IR verlichting, dan zal het kenteken niet te herkennen zijn. Het infrarood van de camera zorgt dan voor een gele vlek.

Daarom is de oplossing om een Dahua starlight camera zonder infrarood toe te passen of een camera waar het is uit te zetten.

Een Dahua camera vanaf 4MP is al voldoende mits de auto zich niet buiten de opgegeven afstand bevindt. Nog mooier is om ook een zoomfunctie erop te hebben.

Waarom is een kenteken lezen met een bewakingscamera zo lastig?

Wanneer een auto snel voorbij rijdt, heeft u, net zoals de wegbeheerder in Nederland, een speciale camera nodig. Een gewone bewakingscamera voldoet dan niet meer. Als enige oplossing zal dan een ANPR camera moeten worden aangeschaft . Let op deze is speciaal voor kentekens en heeft de volgende kenmerken:

  1. Camera speciaal voor kentekens
  2. Kan voorbij rijdende kentekens herkennen
  3. Geen last van reflecties
  4. Vereist eventueel speciale anpr recorder
  5. Dankzij AI technologie heeft de Dahua ANPR camera; Kentekenplaat, merk auto, model en kleur herkenning

Wilt u meer info over ANPR ? contact ons dan even.

Bewakingscamera in een andere kleur

Zoveel mensen en zoveel wensen. Zo geldt dat voor de camera uitvoering maar ook voor de kleur. Wist u dat cameras vaak zelf in de juiste kleur worden gespoten. Dat is helemaal niet moeilijk en goed zelf te doen. Bijvoorbeeld op een gekleurde wand waar de camera niet teveel mag opvallen. Het op kleur brengen is wel op eigen verantwoording.

Wat is de meest energie zuinige camera?

4K IP set Dahua

Energie verbruik is zeker iets waar u ook op let bij de aanschaf van een camera systeem. Zeker als cameras en recorder dag en nacht aan staan, is het belangrijk om ook even bij het energie verbruik stil te staan. Als voorbeeld nemen we even onze Dahua 4K camera set. Dahua let ook zeer goed op het energieverbruik en dat zien we ook terug in de cijfers. De 4K set heeft een recorder en 2x een starlight 4K camera. Aangezien het lichtgevoelige cameras zijn, is het energie verbruik van IR verlichting nul. Dit bespaart al het grootste gedeelte van het stroom verbruik omdat er geen LEDS hoeven te branden.
De recorder verbruikt minder dan 10 watt en de camera zonder IR aan 2,7 watt. Dat is een totaal van 15,4 watt.

Vervolgens doen we even een rekensommetje. Volgens het CBS kost een kWh € 0,58 (gemiddelde prijs in augustus 2022). Dat is inclusief alle belastingen. Het berekende set verbruik is 15,4 w per uur. Dan kost de set u nog geen 1 cent per uur. Ten opzichte van infrarood camera systemen is dat een enorme vooruitgang qua energie verbruik.

Wij vullen deze FAQ pagina regelmatig aan. Het zijn vragen en antwoorden op bewakingscamera systemen die wat minder gangbaar zijn. Heeft u vragen over deze FAQ bewakingscamera pagina? dan mag u ons altijd contacten