klanten waarderen ons met een 9.3
5/5
IP camera werkend krijgen

Hoe sluit ik een ip camera aan?

Hoe sluit ik een ip camera aan?

Geschatte leestijd: 5 minuten

Deze pagina vertelt u meer over het aansluiten van de IP camera. Vanwege de vele vragen hebben wij het even vermeld op deze pagina, Hoe sluit ik een ip camera aan? Wat is nu de meest handige of meest mooie oplossing? Lees snel verder en ontdek het antwoord.

Aansluiten IP camera

Onze Dahua IP camera’s zijn eenvoudig aan te sluiten. De camera krijgt spanning via een externe adapter en vervolgens wordt de IP camera aangesloten op de router. U kunt de camera lokaal met een 12v adapter voeden of via de utp kabel met een PoE switch of PoE adapter. (zie afbeelding)
Uiteraard kunnen de Dahua camera’s ook rechtstreeks op de NVR recorder worden aangesloten.

Voeding IP camera*

Hoe sluit ik een ip camera aan
De meest professionele camera’s kunt u op 3 manieren aansluiten.

U kunt de IP camera op 3 manieren van spanning voorzien. Bijna al onze netwerk camera’s zijn hiervoor geschikt. Als voorbeeld even de Zavio dome camera. Maar dit geldt uiteraard ook voor onze Dahua IP camera ‘s.

Optie 1) Een 12 volt adapter wordt bij de camera geplaatst. Hij gaat in het stopcontact en voorziet de camera lokaal van spanning. (u heeft dan wel 2 kabels)

Optie 2) De PoE adapter. De PoE adapter staat tussen de router en de camera en zorgt ervoor dat de camera zijn spanning krijgt over de UTP kabel. (mooiste oplossing met 1 kabel) Data en spanning gaat dus over 1 UTP kabel.

Optie 3) De PoE switch. De PoE switch staat tussen router en camera en zorgt ervoor dat de camera zijn spanning krijgt over de UTP kabel. (Een PoE switch heeft meerder PoE uitgangen en dit is ook een van de mooiste oplossingen) Ook hier gaat data en spanning dus over 1 UTP kabel. Een PoE switch heeft 4, 8 of meerdere aansluitingen. (afhankelijk van de uitvoering) Klik hier voor onze PoE switches

De PoE oplossing is dus de meest handige en mooie oplossing want u heeft maar 1 kabeltje dat naar de camera gaat. (zie afbeelding)

Aansluiten en bestellen is eenvoudig

Hoe sluit ik een ip camera aan? verbinden en direct bewaken.

Dahua-bestuurbare-camera

Als voorbeeld nemen wij deze volledig bestuurbare  
Dahua SD22204UE-GN IP PTZ camera


Hoe sluit ik een ip camera aan met een voeding of PoE adapter
  • De camera krijgt spanning (via een 12v adapter of met een PoE switch) en is verder verbonden met de router.
  • Met de Dahua “Config Tool” vindt u de camera eenvoudig in uw netwerk.
  • Of eenvoudig de QR code scannen via de app op uw telefoon

Verbinding wordt vervolgens met uw camera gemaakt en u kunt hem overal ter wereld bekijken. (verbinding is beveiligd met sterk password)

Via de telefoon kunt u live mekijken maar ook terugkijken op datum en tijd. Push alarm melding is inbegrepen. Tevens heeft u volledig beheer. Maximaal 20 gebruikers kunnen worden toegevoegd.


IP camera montage

Montage-van-dome-camera

Elke vaste IP camera kunt u tegen wand of plafond monteren Gebruik voor buiten een muurbeugel of junction box. De aansluitingen zitten beschermd in de beugel of junction box. Een PTZ camera moet altijd op een muurbeugel. Onze IP cameras hebben een handleiding zodat de installatie altijd slaagt. Na de aankoop helpen en ondersteunen wij u. Als er problemen mogen voordoen, kunnen wij die vaak dezelfde dag nog oplossen.

U kunt uw beugel keuze mee bestellen tijdens het afreken proces van de IP camera in onze shop. Bekijk ook eens onze mooie Ip camera’s en accessoires hieronder.

Deze pagina is op 09-08-2022 voor het laatst bijgewerkt.

Laat een reactie achter