klanten waarderen ons met een 9.3
5/5
IP camera kopen

IP camera kopen? Vergelijk en doe de juiste aankoop.

IP camera kopen? Wat is de beste netwerk camera?

U zoekt een IP camera oftewel netwerk camera. Maar waar moet u nou op letten? Bovendien zijn er zoveel IP systemen, dat de keuze soms moeilijk kan zijn. Zeg maar gerust heel moeilijk. Wat is de beste netwerk camera en welke voldoet aan mijn eisen? Kies ik een dure of een goedkope camera? Of is een netwerk camera wel de beste keuze voor mij? Wij gaan u helpen zodat u meer info heeft en weet waarop u moet letten bij de aanschaf van een IP camera. Lees snel verder.

CAMERA VERGELIJKEN.

ALS U IN DE MARKT BENT VOOR EEN NIEUWE IP CAMERA DAN ZIJN ONDERSTAANDE NIEUWE OPTIES EEN NOODZAAK OM TE HEBBEN.

1 STARLIGHT, FULL COLOR OF DARKFIGHTER
PLUS INTELLIGENTE DETECTIE (WizSense en of IVS)


Dit zijn de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van moderne camera bewaking. Wij vinden oprecht dat een moderne camera deze opties moet hebben. Zonder Starlight en intelligente detectie doet u zichzelf te kort. Daarnaast zijn goede software en gebruiksvriendelijkheid icm met ondersteuning ook belangrijk.

Software ontwikkeling kost geld en daarom zien we ook dat bij goedkope camera’s de beeldkwaliteit en bediening vaak te wensen over laat. Wilt u niet verder lezen en direct naar een goede IP camera? Dan kunt u met onderstaande knop naar goede cameras met doordachte software en perfect beeld. Wij verkopen de nieuwste Dahua WizSense Starlight camera’s. Uiteraard mag u ook gewoon verder lezen.

Goede IP camera kopen

Voor de keuze van de beste IP netwerk camera kijken we naar het volgende;

 • Inleiding IP netwerk camera systemen
 • Goedkope IP camera systemen
 • Installatie IP netwerk camera
 • Is een IPcamera voor mij een goed keuze?

IPcamera op de Iphone, Android of tablet

 • Draadloze IPcamera
 • IPcamera resolutie
 • Doel van de IPcamera
 • Klein vs GROOT
 • Starlight nachtzicht en WizSense IVS
 • Conclusie IPcamera kopen

Inleiding IP camera systemen

Ik zal hieronder handige informatie geven als u een IPcamera wilt kopen.

ip camera kopen

Een netwerk camera is een camera die zijn beelden digitaal verstuurd. Daarnaast is de beeldkwaliteit goed tot uitstekend en variëren resoluties van laag tot 4K (Ultra HD). Vervolgens wordt een dergelijke camera altijd op uw router aangesloten. Hetzij met wifi of via een utp draad. Op deze manier zijn de beelden overal te bekijken.

Goedkope IPcamera systemen en de beste IP camera

Gaat u binnenkort een bewakingscamera aanschaffen ? Let dan aub bij de aanschaf op het volgende.

goedkope IP camera

De camera van een paar tientjes!

Er zijn veel bewakingscamera’s te koop op internet, waaronder ook goedkope IPcamera’s. Waarom veel geld uitgeven als u een IPcamera voor een paar tientjes kan aanschaffen? Als u weinig eisen stelt, kunt u best een dergelijke goedkope camera aanschaffen. Alleen heeft zo’n goedkope IPcamera ook nadelen.  Daarnaast hebben ze vaak geen Starlight kleuren nachtzicht en al helemaal geen intelligente detectie. Echter, en dat is wel het meest belangrijk, de software is vaak gelimiteerd of slecht beveiligd.

Nadelen van de goedkope IP camera.

Ten eerste is het beeld van een goedkope IPcamera niet zo goed omdat het vaak een lagere resolutie heeft. ten tweede is de software meestal erg beperkt en niet uitgebreid ondersteund. De software ontwikkeling en updates kosten namelijk de fabrikant geld en research. Maar uiteraard willen we een goede prijs! logisch… Echter de kans is groot dat je vervolgens uren bezig om het apparaat aan de praat te krijgen. Of het beeld valt weer heel erg tegen. Dat is ook weer niet de bedoeling. Daarnaast ontbreekt vaak de nieuwere technieken zoals Starlight of Darkfighter.

Een goede IPcamera aankopen

Bent u in de markt voor een goede IP camera? dan zijn er maar enkele goede grote spelers op de markt. Dat zijn vervolgens:

 • Sony. (Hoge kwaliteit maar duur)
 • Samsung (Hoge kwaliteit en in het dure segment)
 • Axis (Ook hoge kwaliteit maar ook stevig aan de prijs
 • Dahua (Hoge kwaliteit en tevens goede prijs/kwaliteit verhouding)
 • Hikvision (Vergelijkbaar als Dahua maar iets minder gebruiksvriendelijk)

Netwerk camera kopen en vervolgens installeren

Tegenwoordig is de installatie bij een IPcamera niet zo lastig meer. Eigenlijk is dit een van de belangrijke eigenschappen, de beste IPcamera moet makkelijk te installeren zijn zonder dat je daar veel tijd mee kwijt bent. Om te beoordelen wat de beste camera is, moeten we toch naar de software van de camera kijken.

IPcamera installatie problemen

Zoals eerder gezegd zijn er helaas veel IPcamera’s met onduidelijke beperkte software die je hoofdpijn bezorgen… Bij de boven genoemde merken is dat echter altijd prima voor elkaar! …Onze IPcamera’s hebben handige installatie software en zijn snel en moeiteloos geïnstalleerd. Bovendien wordt de software blijvend door de fabrikant geupdate. Vooral dat laatste is tegenwoordig erg belangrijk . Internet en techniek blijft zich ontwikkelen en daar moet de camera wel op aangepast worden.

Voordelen:

 • Eenvoudig met QR code aan app te koppelen
 • Geen moeilijke instellingen in de router meer nodig
 • Starlight kleuren nachtzicht
 • Nieuwste intelligente IP camera zonder valse detecties
 • PC, Mac, Android en Iphone/Ipad ondersteuning
 • Dahua heeft een goede R&D afdeling en support.
 • Grote range camera’s
 • Regelmatige software updates

Verder is de uitgebreide software bij alle camera’s gelijk, Wilt u meerdere camera’s gaan installeren en tevens opnemen? Geen probleem. Dahua gebruikt H265 compressie waardoor u 80% data bespaart. Er zijn ook IPcamera’s met een ingebouwde opslag, zodat een recorder niet noodzakelijk is. Een recorder heeft wel groter opslag en kan dus langer opnemen! Een IPcamera voeden over de netwerk-kabel PoE, is de mooiste oplossing, maar dit hoeft natuurlijk niet!

Is een IP camera voor mij nu een goed keuze?

Ten eerste wordt er voor videobewaking vaak aan een IP netwerk camera gedacht. Ten tweede zijn de kosten vaker wat hoger. Wist u dat er meerdere goede systemen zoals HDCVI te koop zijn? Ook in FULL HD en zelfs 4k Ultra HD met intelligente recorders. De prijsstelling voor grotere systemen kan bij hdcvi gunstiger zijn dan voor IP. Dus gaat u een IP camera kopen ? Kijk dan ook eens of wellicht HDCVI een optie is.

Kies ik IP of HDCVI set?

Zowel IP als HDCVI zijn zeer goede systemen en de bediening is gelijk. Daarnaast zijn ze tegenwoordig plug and play en even goed. Verder hebben beiden nu ook starlight. Wilt u meer weten over de verschillen tussen HDCVI en IP? Lees dan onze uitgebreide blog over “de verschillen tussen IP en HDCVI

Is een losse camera lastig te installeren?

Bij de Dahua IP camera is dat niet moeilijk. Dat heeft te maken met de doordachte software die u helpt. Let wel op dat bij andere merken dit niet altijd het geval is. Heeft u een bedrijf en wilt u meerdere camera’s plaatsen? dan zou ik voorheen gezegd hebben om voor een HDCVI systeem te kiezen. Dit alleen al vanwege de bedrijfszekerheid en het lage onderhoud. De nieuwe IP Dahua sets zijn echter tegenwoordig net zoals de hdcvi sets allemaal plug and play. Prijstechnisch kan hdcvi wel interessanter zijn.

IP is slechts een camera systeem. HDCVI is dat ook.

HDCVI werkt met coax en IP met UTP kabel. Beiden goede systemen dus. U bent met een IP camera wel enorm flexibel. Wilt u IPcamera’s bekijken die hieraan voldoen? kijk dan even hier…

Een mooi alternatief voor IP met lagere kosten

IPcamera op de Iphone en Android

Elke Dahua netwerk camera is te bekijken op een Iphone of Android toestel. Met een snelle setup d.m.v het scannen van een QR code. U scant de code en de camera is in 2 tellen geïnstalleerd en te bekijken op de Iphone! Daarnaast is er maar een beetje netwerkkennis nodig en alles wordt automatisch ingesteld. Vervolgens kunt u gaan bewaken!

Maar als u meer functies wilt, is het altijd handig om op de camera in te loggen! Dit is makkelijk te doen met de bijgeleverde software. Dus met of zonder QR code zijn onze Dahua IP camera’s goed en snel te beheren. Gaat u een IPcamera kopen? let er dan op dat Chinese bewakingscamera’s erom bekend staan dat ze beperkt ondersteund zijn. Ze zijn wel verleidelijk vanwege hun lage prijs . Ook hier geldt vaak…. Alle waar is naar zijn geld.

Aantrekkelijk geprijsd, maar is er gebruiksvriendelijke software?

Dus gaat u dus in het lagere segment een IPcamera zoeken dan is dit meestal een consumenten camera. Een consumenten camera kan je niet echt met een pro bewakingscamera vergelijken. Althans voor de meeste.
Echter zijn er veel mensen op zoek naar een leuke camera met goed beeld en een leuke prijs. Gelukkig hebben we sinds kort een leuke Dahua camera die erg goed presteert. Dat is onderstaande camera. Deze camera is een uitzondering op de regel.

Draadloze IP camera kopen

Draadloos is makkelijk en veel gevraagd. Een draadloze bewakingscamera is met IP veel eenvoudiger te realiseren. Bovendien is een draadloze IPcamera, het signaal is digitaal, een betere oplossing dan een draadloze analoge camera! Houd er wel rekening mee dat een IPcamera altijd een voeding nodig heeft! Via WiFi kan de IPcamera draadloos met het netwerk communiceren. De camera is ook draadloos te bedienen. Draadloos is leuk, maar geen vereiste voor de zoektocht naar de beste IP camera. Sterker nog…

draadloos bewaken?

Ziet u ooit in een winkel of bank draadloze bewakingscamera’s? Dat is echt met een reden. De beste cctv camera is sowieso altijd een camera met draad. Maar we weten dat er situaties zijn dat draadloos echt niet anders kan. Voor dat soort situaties hebben we onderstaande wifi camera:

4MP draadloze bestuurbare IP camera

Camera kopen en de resolutie. Kies ik 2MP, 4MP of 8MP ?

Een IP camera is digitaal en we spreken dan niet meer over beeldlijnen, maar over pixels. Meer pixels=hogere resolutie=beter beeld. Een analoge camera kwam niet verder dan 0,2 Megapixels. Een netwerk camera gaat verder en vanaf 2MP heeft u een perfecte camera om in FULL HD te bewaken. Maar meer Megapixels is automatisch niet beter. Wat is de beste IPcamera als het om resolutie gaat? Gaat u een camera kopen? Dan voldoet een 2MP ip camera met een goede lens uitstekend! Lens en software bepalen de kwaliteit. Liever een 2MP camera van een cctv fabrikant dan een vage 8MP import camera .

Doel IPcamera

U heeft u keuze gemaakt om een IPcamera te kopen, maar welke moet het nu worden? Dit hangt van het doel af waar u de IPcamera voor wilt gebruiken. Wilt u buiten bewaken, dan is een weerbestendige dome of bullet camera handig. Trouwens de meeste zijn voor buiten bewaking geschikt.

U kunt dan kiezen uit een IP dome camera of een IP Bullet camera. Het verschil zit voornamelijk in de behuizing! (zie afbeelding hierboven) Voor binnen in uw woonhuis is een compacte IPcamera handig zoals de Dahua IPC-KD42P of de IPC-HDBW2231E-S-S2 . De beste camera is de camera die aansluit bij het doel ervan. Een vandaalbestendige buitencamera met 12 x zoom is bijvoorbeeld weer niet handig voor in huis, tenzij u natuurlijk een hele grote woning heeft.

Meer weten over de bullet en dome IP camera? Ga dan naar: “De verschillen tussen dome en bullet camera

Maar elke situatie is ook weer anders. Misschien heeft u een winkel? Dan is wellicht een HDCVI installatie interessanter? Wilt u hulp bij de keuze, dan kunt u ons altijd mailen.

8MP 4K IP camera wel of niet kopen?

Heeft u nou echt 8 of 12 megapixel nodig? Het is een beetje schipperen tussen prijs en kwaliteit. 8MP is erg mooi maar ook duurder. Wilt u uw woonhuis bewaken dan is een 2MP Dahua pro camera zeker voldoende! Anders is 4MP op dit moment een mooie balans tussen kwaliteit en uw portemonnee.

Starlight nachtzicht en WizSense IVS.

Sinds kort is er veel veranderd. Zoals hierboven genoemd zijn er een aantal nieuwe belangrijke functies die moderne camera bewaking moet hebben!

1 Er zijn gevoelige camera’s ontwikkeld die snachts bij weinig licht perfecte opnames maken. (zelfs in kleur) Dahua is een van die fabrikanten. Een zeer goede nacht IP camera is daarom een Dahua camera met “starlight” sensor. De sensor wordt ook vaak “Starvis” genoemd en bij Hikvision “Darkfighter” . Voordeel is een veel beter beter in de nacht. Voorheen gebruikte camera’s infrarood met een bereik van 20 of 30 meter nachtzicht. Starlight geeft bij weinig licht onbeperkt nachtzicht in kleur zonder beeldvertekening. Neem daarom altijd en camera met Starlight!

2 Intelligente detectie bij de WizSense camera. Dankzij intelligente detectie is het aantal valse meldingen bij bijvoorbeeld huisdieren of lichtreflecties aanzienlijk minder. Waar voorheen IP camera’s op pixels vergeleken en een melding gaven zijn camera’s nu slim. Ze herkennen nu voertuigen en mensen en reduceren zo de valse meldingen. Daarnaast kunt u detectie zones maken met hun eigen voorwaarde. Neem daarom altijd een camera met Wizsense of IVS!

3 Intelligente detectie bij de Wizmind camera. Hopelijk gaat het u niet duizelen. Echter de Wizmind is nog iets geavanceerder. Zo kan een WizMind camera specifieke persoonskenmerken opmerken. Denk hierbij aan een persoon met bril, snor, pet etc…


Conclusie beste IP camera kopen

Waar met een goede IPcamera aan voldoen?
 • Een goede resolutie (het liefst 2 MP of meer)
 • Goede software en ondersteuning daarvan
 • De laatste twee nieuwe nieuwe innovaties zoals Starlight en intelligentie.

Als we een IPcamera gaan kopen zijn er dus verschillende types. Maar wat is nou de beste IPcamera? Er zijn er veel met hun eigen specificaties. Klein, groot, binnen of buiten gebruik, met utp aansluiting of met wifi. (wifi raad ik u niet aan tenzij het niet anders kan) Let op de bovengenoemde punten en vergelijk! Met een merk camera zit u eigenlijk altijd goed. Software, lens en de camera zelf is bijvoorbeeld van Dahua van een zeer goede kwaliteit. U moet dan nog even de keuze maken of het 2, 4 of 8MP wordt. Of misschien wilt u wel een bestuurbare netwerk camera. (PTZ).

Nu weet u misschien waarop u moet letten en dat u niet zo maar de eerste de beste IP camera moet bestellen. Wij hebben na jaren vergelijken voor Dahua gekozen vanwege de kwaliteit, gunstige prijs en goede ondersteuning. Wij zijn er trots op dat wij officieel Dahua partner zijn. Dat betekend dat u als klant altijd kunt vertrouwen op een originele Dahua camera en geen grijze import.

Bekijk onze IP camera’s

Starlight Dahua camera’s voor elke situatie met kleuren nachtzicht en intelligente detectie

IP camera kopen. Laatste update februari 2022 Bron: Dahua https://www.dahuasecurity.com/products/keyTechnologies/722

Laat een reactie achter