klanten waarderen ons met een 9.3
5/5
Goede keuze maken bewakingscamera

slechte bewakingscamera beelden anno nu. Hoe kan dat toch?

Slechte bewakingscamera beelden op TV

Ik zie nog steeds vaak op televisie zeer slechte bewakingscamera beelden! Hoe kan dat toch? We leven in 2022, kan dat nog steeds niet anders? U herkent het vast wel en onlangs was er wederom een dief op een bewakingsvideo, die slecht te herkennen was! Sterker nog… Ik denk dat zijn eigen moeder hem nog niet eens zou herkennen. Maar hoe komt dit en wat gaat er precies fout bij de aanschaf van een bewakingscamera? Lees verder om een goede keuze te maken bij de aanschaf van een bewakingscamera

Oorzaken slechte bewakingscamera beelden.

  • Leeftijd apparatuur
  • Goedkoop is meestal duurkoop.
  • Teveel in beeld
  • Concurrentie
  • Analoge (verouderde) techniek
  • Goedkoopste bewakingscamera op Internet
  • Onderhoud
  • Conclusie

Leeftijd bewakingscamera apparatuur

Allereerst de slechte bewakingscamera beelden door de leeftijd. Ik zie dit vaker, Het zijn installaties die verouderd zijn. Niemand kijkt er meer naar om en als er dan een keer aanspraak op wordt gemaakt, vallen de beelden erg tegen! Inmiddels nemen we alles digitaal op en heeft een goede camera minstens 2 Megapixels.


slechte bewakingsbeeldenAnaloge set met lage kwaliteitAnaloge bewakingscamera's is verouderde techniek

Goedkoop is toch meestal ….

Verkeerde bezuiniging op een camera installatie kan ook van invloed zijn op de beeldkwaliteit. Internet is vol met aanbiedingen en er is te veel aanbod. Natuurlijk kan je een leuk goedkoop setje bij de bouwmarkt halen, maar verwacht er niet te veel van. Bovendien is het meeste aanbod verouderde techniek waar men vanaf wil of een technisch minder produkt.

Belangrijk is om u goed te laten informeren en helder te krijgen wat uw verwachtingen zijn. Ook hier geldt, goedkoop is duurkoop! Een beetje goede merk HDCVI camera begint zo rond de 100 euro en een beetje goede IP camera begint rond de €130.-

slechte bewakingscamera beelden
Politie zegt: “er zijn veel bewakingscamera’s te koop, maar de kwaliteit verschilt”

Teveel in beeld

Dan komen we nu bij het digitaal inzoomen. Omdat de meeste camera’s als “overzicht” camera worden opgehangen, moet er ingezoomd worden om de dader te herkennen. Dit valt of staat met de kwaliteit van de beelden. Hangt er nu een kwalitatieve goede camera dan kan er een behoorlijk eind worden ingezoomd. En meer pixels is natuurlijk meer detail maar de lens is ook belangrijk. Liever een 2MP merk camera met goede lens dan een Oosters warenhuis camera met 8MP en een goedkoop objectief met daaraan gebrekkige software.

Een camera installatie is meestal een sluitpost en moet vaak zo voordelig mogelijk. Het besef van goede beelden komt pas op het moment dat er daders herkend moeten worden.

(**Meer dan 50% van alle systemen is nog steeds analoog sd. Het is gebaseerd op het oude Pal-TV systeem uit de jaren 40. Analoge systemen worden helaas nog steeds verkocht en dit verklaart mede de slechte bewakingscamera beelden)

Gelukkig gaat het wel vooruit.

Concurrentie

Vaak worden er meerdere offertes aangevraagd bij beveiligingsbedrijven. Omdat een bedrijf graag de opdracht wil binnenhalen, zal er een zo’n scherp mogelijk prijs gemaakt worden. Om de offerte binnen te halen, moet er op kwaliteit worden ingeleverd. (het geld moet ergens vandaan komen en op arbeidsloon kan niet bezuinigd worden). Gelukkig zien we wel dat het veel beter HDCVI en IP systeem inmiddels door installateurs wordt toegepast.

Goede keuze maken bewakingscamera

Hier is zelfs helemaal geen camerabeeld meer

Slechte bewakingscamera beelden door (verouderde) techniek

Analoge sd tv techniek is ontwikkeld in de jaren 40. het systeem is beperkt, gevoelig voor beeldstoringen en de hoogste resolutie is te laag.

Eerst was alleen zwart/ wit beeld mogelijk, maar door er wat aan te sleutelen kon er later ook kleur worden weergegeven. Veel van deze sd bewakingscamera’s zijn nog steeds actief in Nederland. Waarom worden ze niet opgewaardeerd? Een oude techniek vaak in een mooi jasje wat gewoon geen goed beeld geeft! Fabrikanten hebben nog wat geprobeerd met D1, H960, 700TVL en 1000TVL, maar analoog sd had gewoon zijn beperkingen.

Digitaal bewaken

Totdat de digitale techniek kwam. Ten eerste maakt deze het mogelijk om in hoge kwaliteit beelden met hoge resolutie op te nemen en verzenden. IP en HDCVI camera’s en recorders kunnen tegenwoordig makkelijk een resolutie tot 8K aan. Dat is alsof je van een loopfiets naar een formule 1 auto gaat. Ten tweede is de afkijk, het gebruik en de opname ernorm verbeterd.

(tip) kijk goed rond…en koop nou niet de eerste de beste bewakingscamera

Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Houd in gedachte dat er maar een paar professionele spelers op de bewakingsmarkt zijn, zoals Dahua en Hikvision en kies vervolgens daaruit. Vergeet wel de goedkope imitaties op de Oosterse warenhuizen sites. Kies dus voor een merk set bij een erkende webshop. Ga minimaal voor 2MP rsolutie. Verder is een Starlight camera voor in de nacht tegenwoordig echt een must! Gebruik liever geen infrarood nachtzicht meer tenzij het anders niet kan.

Goedkoopste bewakingscamera op Internet

Internet is prachtig en daarmee kunt u zoeken naar de goedkoopste bewakingscamera. De aanbiedingen zijn overal en hierin schuilt ook een gevaar. Internet is ook iets vreemds. We missen de interactie met bijvoorbeeld een verkoper en we zijn alleen nog maar bezig om het goedkoopste product te vinden. Ik doe dat zelf ook, dus blijkbaar lokt het internet dit bij ons uit. Want dat goedkope (draadloze) setje is het toch vaak net niet. Beter is om eerst op camera specificaties te zoeken en vervolgens op de prijs.

Op prijs een bewakingscamera uitzoeken is nooit de beste methode.

slechte bewakingscamera beelden voorkomen

Slechte camera beelden door achterstallig onderhoud

Vooral bij bedrijven hangen vaak installaties al jaren. Particulieren hebben hun zaakjes vaak beter op orde.

Een bewakingscamera wordt ook vies, zeker als hij al een tijdje hangt. Het weer, stof, insecten en vuil in de lucht zorgen ervoor dat de beeldkwaliteit achteruit gaat! (verwaarloosde camera hierboven is wel erg verwaarloosd) Regelmatig een beetje onderhoud is daarom een pré.

Slechte bewakingscamera beelden conclusie

Kortom, slechte beelden zijn echt niet nodig. Investeer in een professionele IP of HDCVI bewakings-installatie van bijvoorbeeld Hikvision of Dahua. Is de herkenning van mensen en details belangrijk voor u? Kies dan een merk set met minimaal 2MP camera. Wilt u in het duister ook goede beelden? kies dan voor een bewakingscamera met Starlight.

merkloze recorder

Helaas wordt de consument nog steeds verleid met mindere systemen. Voorbeeld hierboven van een merkloze, zogenaamde HD recorder. U herkent ze doordat er geen merk op staat of alleen een technische term zoals “H264” | “HCVR” of “recorder” Vraag daarom aub altijd naar een merk syteem!

(Dahua, Hikvision, Sony, Axis, Honeywell, Samsung, zijn voorbeelden van echte cctv merken.) De naam van de webshop kan nooit als officieel merk beschouwd worden. Het zijn vaak goedkope Chinese setjes met een leuke marge voor de verkoper. Maar het is uiteraard aan u.

Goede keuze maken bewakingscamera

Belangrijk is om u goed te laten adviseren. IP en HDCVI zijn allebei goede systemen maar het kan zijn dat IP beter bij u past dan HDCVI. Laat u dus nooit een cctv systeem opdringen.

Artikel in het AD

Update 21-03-2022:

In de laatste paar jaar is er heel veel veranderd zoals Starlight en 4K systemen. Helaas is er nog steeds veel kaf onder het koren. Pakhuizen staan nog vol met oude systemen en die moeten ook nog verkocht worden. Het zou namelijk jammer zijn dat u straks ook slechte bewakingscamera beelden heeft. Gelukkig zijn er ook genoeg goede nieuwe systemen. Kijk en vergelijk daarom! Een goede keuze maken voor een bewakingscamera kan lastig zijn. Als u wilt kunnen wij u helpen.

HDCVI is bijvoorbeeld een van de nieuwe systemen die een ongelooflijke goede prijs/kwaliteits verhouding heeft. Dahua HDCVI is super eenvoudig te installeren en is een goed voorbeeld van de huidige vooruitgangen op cctv gebied. Denk daarbij aan kleuren nachtzicht en intelligente detectie van alleen mensen en voertuigen.

Wellicht zijn onderstaande blogs ook interessant voor u?
Het merk Dahua
Verschil HDCVI en IP
Wat is Starlight?
De beste bewakingscamera

Wilt u zelf in ons aanbod FULL HD bewakingscamera’s kijken?

Laat een reactie achter