klanten waarderen ons met een 9.3
5/5
Complete bewakingscamera set van Dahua. Lees meer info op onze website

woning bewaken

Update feb 2022  woning bewaken met camera(s)

Woning bewaken. Hoe doe ik dat?

Uw woning wilt u graag met camera’s gaan bewaken? Geen slecht idee want steeds meer mensen realiseren dat camerabewaking heel handig kan zijn en een stukje veiligheid geeft. Denkt u alleen maar aan de vakantie…

Hoe fijn is het om vanaf uw vakantie adres een oogje in het zeil te houden? Nu zijn er veel oplossingen. (goede, goedkope en slechte) Wij gaan u in deze blog helpen met de vraag; “wat is de beste manier om mijn woning te bewaken?”

Woning met camera’s bewaken. De mogelijkheden

Er zijn veel systemen op de markt, van hobby tot professioneel. Veelal wordt er voor woning bewaken bij een van de grote winkelketens gekeken maar daar zit wel een nadeel aan. Meestal zijn deze camera pakketten of camera’s van computer fabrikanten. (Bijvoorbeeld; Arlo van Netgear, Foscam camera of een Smartwares setje )

Niets mis mee, maar totaal niet te vergelijken met een professioneel camera systeem. (Bovengenoemde producten zijn overal te koop en daarom ook meestal bij een groot publiek bekend)

Nu denkt u misschien dat een professioneel camera systeem veel geld kost, maar niets is minder waar.

Vaak verschilt de prijs niet eens met die van “consumenten systemen”

Voordeel van een echt professioneel camera systeem is: (Dahua even als voorbeeld)

 • Specialisatie kennis en research in het product
 • Meer functies
 • Betere beelden
 • Breder ondersteund, zoals op telefoons, PC en Mac
 • Betere verkrijgbaarheid van accessoires, zoals muurbeugels, ophangsystemen en randapparatuur

woning bewaken, de merken

U wilt u woonhuis met camera’s gaan bewaken? onthoud dat er slechts een paar grote bewakingscamera fabrikanten op de wereld zijn. (De rest pikt een graantje mee.) De grote merken zijn:

 • Sony
 • Samsung
 • Axis
 • Hikvision
 • Dahua

Hikvision en Dahua zijn professioneel en vooral betaalbaar. Omdat Dahua net iets gebruiksvriendelijker is, hebben wij bewust voor Dahua gekozen.

woning bewaken. De oplossing

woning bewaken Om uw woning te bewaken zijn de volgende zaken van belang. (Dit is wat de meeste klanten bij ons aangeven of als zoek opdracht ingeven op onze website)

 
 • Zeer goede beelden tot 4K
 • Goede beveiliging en regelmatige updates
 • Overal te bekijken op de telefoon
 • Alarmering bij onraad op de telefoon
 • Goed nachtzicht
 • Genoeg opname
 • Een goed systeem tegen een goede prijs

Grote kans dat uw wensen daarmee overeenkomen. toch? Ok, we zijn 1 wens vergeten en dat is de bestuurbare camera. Deze wens wordt ook vaak genoemd. (zie plaatje hieronder)

Dahua PTZ camera
Een camera die echt alles heeft en volledig bestuurbaar is. De Dahua 360 camera

Bestuurbaar is leuk, maar bedenk dat als de camera naar “links” kijkt u “rechts” niets ziet. “Vaste” camera’s zijn daarom weer vaker gewenst. (Tenzij u uiteraard maar ruimte voor 1 camera heeft.)

Ik ga met de “vaste” camera’s hieronder verder Wat is nu de beste woning camera oplossing?

Woning met 1, 2 of meer camera’s bewaken.

Ten eerste IP:

Als u 1 camera wilt kunt u bij ons een IP camera kiezen. U zoekt een camera uit, voor buiten kiest u een muurbeugel erbij plus een voeding. Misschien heeft u nog een netwerk kabel liggen? Zo niet dan kunt u die eenvoudig ook mee bestellen. Onze losse IP camera’s hebben allemaal bovenstaande eigenschappen.

Ten tweede HDCVI;

Als u 1 camera wilt, kunt u ook voor HDCVI gaan. U neemt een recorder met 1 camera. Voordeel is dat u later makkelijk kunt uitbreiden. De HDCVI 1 camera set is compleet en een hele sterke bewakingscamera start set

Uw woning met meerdere camera’s bewaken.

Wilt u bijvoorbeeld uw voorzijde woning met oprit en/of voordeur bewaken plus zijkant, achterom en tuin? Kortom met 4 bewakingscamera’s bewaken?

Dan is onze HDCVI of IP camera set de oplossing. Beide systemen zijn even goed en er zijn slechts kleine verschillen. Wij hebben aan vele klanten van ons een HDCVI of IP camera set met 4 camera’s verkocht. En dat tot volle tevredenheid van de gebruikers. (lees de reviews)

Hoe werkt woning videobewaking ?

Nu wilt u vast weten hoe u het moet aansluiten? Dat valt heel erg mee. Tegenwoordig gaan alle signalen over 1 kabel. Een enorm voordeel dus. Maar eerlijk is eerlijk, kabels leggen is wat werk. Het loont zich daarentegen wel, (draadloos, zowel wifi als over stopcontact,  adviseren wij u niet)

Hieronder een voorbeeld hoe het aangesloten wordt. U kunt voor buiten een muurbeugel (1) of voor een junction box kiezen (2)

Camera installatie woning voorbeeld

Klik op de afbeelding voor grotere weergave. Set wordt zonder monitor geleverd.

De sets zijn compleet voor doe het zelf montage en de [camera’s kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden. Ook deze sets hebben bovengenoemde eigenschappen die klanten van ons graag willen. Zeer geschikt dus voor woning bewaken.

Heeft u vragen of wilt u meer info over deze sets om uw woning te bewaken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wilt u direct naar de mooie sets? U kan die hieronder bekijken. Wij helpen u zodat de installatie altijd slaagt! Maar met onze unieke handleiding is het tot nu bij iedereen gelukt!


Uiteraard blijven we ook in 2022 testen en vergelijken. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn mbt woning videobewaking, vermelden wij dat als eerste in deze blog.  laatst bijgewerkt op 04-04-2022

Laat een reactie achter